Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου
29.1 C
Tinos

Κυκλάδες: Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο – Αναλυτική πρόγνωση για τα νησιά

Έρχονται 40ρια και στις Κυκλάδες τις επόμενες ημέρες, μιας και το δεύτερο κύμα καύσωνα θα είναι πιο ισχυρό από το πρώτο που πέρασε πρόσφατα. 

Από αύριο ο υδράργυρος ανεβαίνει, ενώ τα μελτέμια υποχωρούν και η ζέστη αναμένεται να είναι αφόρητη και στις Κυκλάδες, με τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο μέχρι και την προσεχή Κυριακή. 

Αναλυτικότερα, στις Κυκλάδες η θερμοκρασία την Τετάρτη 19 Ιουλίου δε θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς, ενώ οι πολύ ισχυροί Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας. 

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, στα νησιά των Κυκλάδων οι άνεμοι υποχωρούν στα 4 μποφόρ και μέγιστη η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 36 βαθμούς.

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, ο υδράργυρος στα νησιά αναμένεται να δείξει μέχρι και 39 βαθμούς με τους άνεμους να υποχωρούν στα 2 με 3 μποφόρ. 

Το ίδιο σκηνικό του καιρού αναμένεται να επικρατήσει και το Σάββατο 22 Ιουλίου, με μικρή ενίσχυση των ανέμων και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 

Την Κυριακή 23 Ιουλίου προβλέπεται η κορύφωση του καύσωνα με τη θερμοκρασία στις Κυκλάδες να φτάνει μέχρι και τους 41 βαθμούς και τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 2 μποφόρ. 

Σημαντική υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την προσεχή Δευτέρα. 

Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (20/07)

Αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (21/07)

Αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βόρειες 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 44 και στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (22/07) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (23/7)

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ. Την Κυριακή θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς και αργότερα θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 44 και στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Παναγίας Βουρνιωτίσσης Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΡΝΙΩΤΙΣΣΗΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις...

Πρόγραμμα εορτασμού Αγίου Σώζοντος Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών καί φιλεόρτων...

Ανακοίνωση εγγράφων του ΣΑΕΚ Σύρου (Τμήμα Τήνου)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ«ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ &...

Τήνος – Ο ανερχόμενος προορισμός του ελληνικού τουρισμού (;)

Η Τήνος είναι ένα νησί που συναρπάζει με την...