Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
26.1 C
Tinos

Κατανυκτικός Εσπερινός Α’ Νηστειών στη Μεγαλόχαρη Τήνου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με κατάνυξη τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Α’ Κυριακής των Νηστειών.

Της ιεράς Ακολουθίας προέστη και ομίλησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ο οποίος και ανέπτυξε θέμα περί κατακρίσεως.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου και ευχαρίστησε τον π. Νήφωνα και όλους τους ευλαβείς Χριστιανούς.

Συμμετείχαν ο Πανοσιολ. Ιεροκήρυξ, Εφημέριοι και Διάκονοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και ευλαβείς Χριστιανοί.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Στο τέλος του Εσπερινού προσκύνησαν όλοι τον Τίμιο Σταυρό, καθώς και απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Πλάτωνος Μητροπολίτου Χίου, παίρνοντας δύναμη για το υπόλοιπο της νηστείας.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Πηγή: Romfea.gr

Ανακοίνωση εγγράφων του ΣΑΕΚ Σύρου (Τμήμα Τήνου)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ«ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ &...

Τήνος – Ο ανερχόμενος προορισμός του ελληνικού τουρισμού (;)

Η Τήνος είναι ένα νησί που συναρπάζει με την...

Η εορτή της Ινδίκτου στην Ιερά νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Κατά το εσπέρας της εορτής στην Ιερά Μονή Παναγίας...

Πρόγραμμα Εορτασμού της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου των Μιασηνών – Ιερός Ναός “Κακής Σκάλας”

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΕΝΟΡΙΕΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΦΑΛΑΤΑΔΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις...