Κυριακή 7 Ιουλίου
27.5 C
Tinos

Η Υπαπαντή του Κυρίου στην Ιερά νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η Δεσποτικοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με την τέλεση αφ’ εσπέρας του Εορτίου Εσπερινού και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας όπου κατά το έθος εψάλλησαν οι Καταβασίες και η Θ’ ωδή στο σολέα πέριξ προευπρεπισμένου δισκελίου με την εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου.

Ομοίως πανηγύρισε και ο ομώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός στο χωρίον Κτικάδος όπου φυλάσσεται και η περιώνυμος Εικόνα της Παναγίας της επιλεγομένης “Μεγαλομάτας”.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Παναγίας “Μεγαλομάτας” υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, του Πανοσιολ. Ιεροκήρυκος π. Ιακώβου Σέττα ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών, των Εφημερίων και των Διακόνων του νησιού και με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Αντιδημάρχου, του Λιμενάρχη Τήνου επικεφαλής τιμητικού αγήματος του Λιμεναρχείου Τήνου, του Διοικητού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κτικάδου, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων και ευλαβών Χριστιανών.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου και ευχαρίστησε τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημο Τουρλούκη τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Μάρκο Φώσκολο, την εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού και τους ενορίτες για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο διά την ανέγερση της Ενοριακής αιθούσης όπου παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα εκ μέρους της ενοριακής επιτροπής, καθώς και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

romfea.gr

Στη Βουλή εξέχουσες προσωπικότητες των επιστημών της Διασποράς με πρωτοβουλία Φίλιππου Φόρτωμα

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππου...

Ψήφισμα Εκδημίας Δημητρίου Γιαννίτση – Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίας Παρασκευής πόλεως Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ...

Ψήφισμα Εκδημίας Δημητρίου Γιαννίτση – Ιερός Ενοριακός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου Αρνάδου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΝΑΛΗΨΕΩΣ...

Ιερά αποδημία της Ι.Μ. Κορίνθου στην ιερά νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Νήσο Τήνο πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η...