Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
26.1 C
Tinos

Η Τήνος ενδιαφέρεται για τις Βουλευτικές εκλογές; ή για τις Δημοτικές;

Διανύουμε τη χρονική περίοδο για τις δεύτερες Βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2023.

Όπως γνωρίζουμε προηγήθηκαν οι εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, κατά τις οποίες δεν έγινε κατορθωτό να σχηματιστεί Κυβέρνηση, μιας και τα πολιτικά κόμματα δεν ήταν διατεθειμένα να συνεργαστούν μεταξύ τους. Οι εκλογές αυτές έγιναν με ένα αναλογικότερο σύστημα, με το οποίο δεν ήταν εύκολο να σχηματισθεί μονοκομματική πλειοψηφία που θα έδινε Κυβέρνηση, αν και η ΝΔ είχε ισχυρό προβάδισμα έναντι του 2ου ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι οδηγηθήκαμε στις 2ες Βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2023, αυτές τις 25ης Ιουνίου, από τις οποίες κυρίως η ΝΔ αναμένει να υπάρξει μονοκομματική πλειοψηφία του κόμματός της και σχηματισθεί κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο και αρχηγό της κ. Κ. Μητσοτάκη.

Στην Τήνο, για τις Βουλευτικές εκλογές αυτές, όπως μπορώ να πω και για τις προηγούμενες, δεν υπήρχε έντονο το ενδιαφέρον από τους κατοίκους και πολίτες, είτε γιατί διαισθάνονται το αποτέλεσμα, όπως και γενικότερα στην Ελληνική Επικράτεια, είτε γιατί έχουν αρχίσει οι καλοκαιρινές εργασίες τους, ή τέλος πάντων δεν υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα παρελθόντων ετών που το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο.

Κύριο μέλημά τους η εργασία τους, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, που οι περισσότερες επιχειρήσεις λειτουργούν εποχικά και προσπαθούν να εξοικονομήσουν έσοδα για όλη τη χρονιά τους. Έτσι στρέφονται στα κοινά του Δήμου τους, στο αν έχουν νερό σε επάρκεια, αν οι αποχετεύσεις τους και οι βόθροι τους λειτουργούν και αντλούνται ικανοποιητικά, αν τα απορρίμματα τους μεταφέρονται εγκαίρως και διατηρείται το νησί καθαρό, αν τα αυτοκίνητα μπορούν να κυκλοφορήσουν με ευκολία και να υπάρχουν χώροι για παρκάρισμα και γενικά η καθημερινότητά τους να είναι μέσα στα ανεκτά πλαίσια.

Αυτό που παρατηρούμε σε δημόσιες ανακοινώσεις, σε εορταστικές συνάξεις και σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα και πανηγύρια είναι η κινητοποίηση των ενδιαφερομένων Δημοτικών παρατάξεων (και δεν είναι λίγες) για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, έστω και αν αυτές έχουν αρκετό χρόνο ακόμη.

Υψηλές αντιπαραθέσεις στα Δημοτικά Συμβούλια, ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων, προβολή έργων, κριτική και δραστηριότητες από Συνδυασμούς με στόχο και προοπτική την πλειοψηφία της παράταξής τους και την ανάληψη του Δημαρχιακού θώκου.

Η πλειοψηφούσα σήμερα παράταξη προβάλει με κάθε τρόπο το έργο της, ενώ οι της Αντιπολίτευσης κατακρίνουν αυτή και επιδιώκουν να εκλεγούν στη θέση της πλειοψηφίας και του Δημάρχου.

Αναμένουμε και μετά από τις Βουλευτικές εκλογές με τη νέα Κυβέρνηση και μετά την έντονη καλοκαιρινή απασχόληση να δούμε εκτενέστερα τα Δημοτικά δρώμενα στην Τήνο μας.

Τήνος 4 Ιουνίου 2023

Νίκος Φώσκολος Καναλέτος 

Ανακοίνωση εγγράφων του ΣΑΕΚ Σύρου (Τμήμα Τήνου)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ«ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ &...

Τήνος – Ο ανερχόμενος προορισμός του ελληνικού τουρισμού (;)

Η Τήνος είναι ένα νησί που συναρπάζει με την...

Η εορτή της Ινδίκτου στην Ιερά νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Κατά το εσπέρας της εορτής στην Ιερά Μονή Παναγίας...

Πρόγραμμα Εορτασμού της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου των Μιασηνών – Ιερός Ναός “Κακής Σκάλας”

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΕΝΟΡΙΕΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΦΑΛΑΤΑΔΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις...