Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου
23.8 C
Tinos

Η εορτή της Ινδίκτου στην Ιερά νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Κατά το εσπέρας της εορτής στην Ιερά Μονή Παναγίας Καταπολιανής Υστερνίων, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός υπό του Ηγουμένου της άνω Μονής και Ιεροκήρυκος του Πανιέρου ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιακώβου Σέττα, ο οποίος εκήρυξε και τον θείον λόγο μεταφέροντας τις πατρικές ευχές και εόρτιες ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’, εξηγώντας παράλληλα και το μήνυμα της εορτής της Ινδίκτου, δηλαδή του νέου Εκκλησιαστικού έτους.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα όπου παρευρέθει στον εορτασμό της άνω Μονής, παρευρέθει συνεορτάζων ο Βουλευτής των Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος εν Αθήναις Τηνίων και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.

Την ιερά ευθύνη της άνω πανηγύρεως εις την Ιερά Μονή, είχε ο Ηγούμενος αυτής, μετά των εκλεκτών συνεργατών του και η περίοδος αυτή αναδεικνύει την ολοκλήρωση της ανακαινίσεως της Ι. Μονής και της εγκαταβιώσεώς αυτού, ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Κατά την εόρτιο ημέρα εις τον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι.Α.Α μετά του Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας π. Ευδοκίμου Καρακουλάκη.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Θεολόγος, ο οποίος εξήγησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα το νόημα της εορτής της Ινδίκτου, παραλλήλως προς το Ευαγγέλιο της ημέρας, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο Β’, καθώς επίσης και τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς νήσου Τήνου και τους εκλεκτούς συνεργάτες του για την θυσιαστική τους προσφορά και την διακονία στο Πανίερο ναό της Ευαγγελιστρίας.

Το κατ’ εξοχήν γεγονός της ημέρας ήταν η προσέλευση των πιστών που κουβαλώντας ο καθένας τον προσωπικό του σταυρό ικετευτικά προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και υπομένοντας τον κόπο του ταξιδιού προσέρχονται για να ασπαστούν την θαυματουργό Εικόνα της Μεγαλόχαρης, αφήνοντας σε Αυτήν τα ποικίλα ιάματα, ψυχής και σώματος.

Τέλος δε, ο Ιεροκήρυκας μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ τους προσκεκλημένους Ιερείς και όλους τους συμμετέχοντες ευχόμενος εορτίως και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και τους συνεργάτες του για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ακολουθία Ιερών Ακολουθιών Γενεθλίου της Θεοτόκου Απεργάδου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥΧΑΤΖΗΡΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Γενεθλίου της Θεοτόκου Πλατειών Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Παναγίας Βουρνιωτίσσης Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΡΝΙΩΤΙΣΣΗΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις...

Πρόγραμμα εορτασμού Αγίου Σώζοντος Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών καί φιλεόρτων...