Παρασκευή 5 Ιουλίου
23 C
Tinos

Η Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β΄ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Επιφανίου Αρβανίτη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέα Ιωνίας, του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου, Γέροντος της Ιεράς Καλύβης του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, καθώς και Κληρικών και Διακόνων παρεπιδημούντων από άλλες Ιερές Μητροπόλεις.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, όπου αναγνώσθηκαν οι καθιερωμένες ευχές για την εορτή της Πεντηκοστής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα που έχει εορτή της Πεντηκοστής για την Εκκλησία και την δύναμη του Παναγίου και Ζωαρχικού Πνεύματος το οποίο συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας και αποτελεί τον συνεχιστή του απολυτρωτικού έργου του Χριστού εις τον αιώνα και ευχήθηκε εις το ευλαβές εκκλησίασμα να φωτίζει και να λαμπρύνει τις ψυχές όλων.

Κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας απένειμε στον Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εθνικό Ευεργέτη και της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και Τήνου το παράσημο για τα 200 χρόνια της Ευρέσεως της θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης της Τήνου, ευχόμενος ο Κύριος να τον ενισχύει και να τον ενδυναμώνει στο πολύπλευρο έργο το οποίο επιτελεί για την Εκκλησία και το Έθνος.

Συμμετείχαν, ο Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, ο Γενικός Γραμματέας και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ και πλήθος ευσεβών Χριστιανών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Την επιμέλεια της όλης τελετή είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ λειτουργεί προς όφελος των ΟΤΑ και των πολιτών

Δελτίο Τύπου - Το ΔΕΠΑΝ  συμβάλει στην αποτελεσματική λειτουργία...

Λήγει την Δευτέρα η προσφορά έκπληξη στη Σχολή Οδηγών του Μανώλη Λαγουρού

Σούπερ Κλήρωση - Σούπερ ΔώροΜε κάθε νέα εγγραφή στη...

Στη Βουλή από τον Φ. Φόρτωμα το αίτημα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για παράταση διασύνδεσης POS-Ταμειακών Συστημάτων

Παρέμβαση στην Βουλή πραγματοποιήθηκε από τον βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα,...