Κυριακή 7 Ιουλίου
27.5 C
Tinos

«Φως στο βάθος του τούνελ» για το ναό του Αγίου Ιωσήφ των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Τήνου

 «Φως στο βάθος του τούνελ» αχνοφαίνεται όσο αφορά την διάσωση από βέβαιη κατάρρευση λόγω της φθοράς του χρόνου, του ναού  «ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΩΝ ΙΗΣΟΥΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ» στον οικισμό ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝΟΥ που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΦΕΚ 1280/11-9-2006).

Ο σύλλογος μας  «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΛΟΥΤΡΩΝ ΤΗΝΟΥ», με ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία, ανακοινώνει -όπως ίσως έχει γίνει ήδη γνωστό-,  το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Την πραγματοποίηση δηλαδή  αυτή την περίοδο,των πρώτων  σωστικών εργασιών αποτροπής  κατάρρευσης του ναού, από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων),  οι οποίες  αφορούν –όχι χωρίς προβλήματα- στην τοποθέτηση ικριωμάτων στερέωσης της οροφής του και κάλυψης του δώματος του με αδιαπέρατο στο νερό υλικό.

Για τον λόγο αυτό ως ενεργοί πολίτες – εθελοντές, που συστήσαμε τον σύλλογο  με μοναδικό σκοπό την διάσωση από το γκρέμισμα και την επαναφορά στην προτεραία κατάσταση του  ναού, αλλά και ως σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω  συλλόγου, θεωρούμε χρέος μας να  ευχαριστήσουμε θερμά για την συνεργασία και την ανταπόκριση τους στα αιτήματα του συλλόγου μας :

την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη

και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Μετά από την πρώτη αυτή χειροπιαστή ενέργεια από το ΥΠΠΟ, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει και η βούληση για την ένταξη της επισκευής και αποκατάστασης του ναού σε  πρόγραμμα του ΥΠΠΟ, ώστε να μην οδηγηθεί στην κατάρρευση και χαθεί δια παντός από προσώπου γης,  συμπαρασύροντας μαζί του σημαντικό μέρος  της ιστορίας και του πολιτισμού της Τήνου, και της Ελλάδος.

Στο σημείο αυτό ο σύλλογος μας, δηλώνει  την πρόθεση του να συνεργαστεί και να συνδράμει τις υπηρεσίες του υπουργείου  Πολιτισμού, σε ό,τι του ζητηθεί και του είναι εφικτό.

Ευχαριστούμε  θερμά κι όλους  όσους με κάθε τρόπο στηρίζουν το όραμα μας αυτό, προσφέροντας ιδέες, εργασία, χρήματα και κάθε άλλη βοήθεια.

            Ανακοινώνουμε επίσης την δημιουργία της ιστοσελίδας μας:

www.agiosiosiftinos.gr  την οποία επισκεπτόμενοι, μπορείτε να ενημερωθείτε για την ιστορία και την αξία του ναού ως πολιτιστικού μνημείου και για την δράση του συλλόγου μας.

            Κάνουμε έκκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να πλαισιώσει τον σύλλογο μας και να γίνει μέλος του,  γιατί αν είμαστε πολλοί μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να σώσουμε την πατρογονική κληρονομία μας από την φθορά του χρόνου και την δυστοκία  της πολιτείας…

Κάνουμε επίσης έκκλησή σε καθένα που έχει την καλή πρόθεση και φυσικά  την δυνατότητα, να ενισχύσει οικονομικά τον σύλλογο μας ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσει προϋποθέσεις βοήθειας και πίεσης στην πολιτεία. Ο επίσημος λογαριασμός του Συλλόγου είναι:

GR 75 0172 7170 0057 1711 0615 132 (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ).

 Κάθε συνεισφορά είναι σημαντική. Παρακαλούμε στα σχόλια της κατάθεσης να γράφετε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/e-mail  ή το κινητό σας.

Το ΔΣ του συλλόγου που αποτελείται από τους : Νικηφόρο  Δελασούδα (πρόεδρο), Π. Φραγκίσκο Βιδάλη, Μάνθο Βίλλα, Πασκάλ Βαγκόν, Μαίρη Δελατόλα – Ζαλώνη, Γιάννη Βιδάλη και Αντώνη Δελατόλα, είναι στην διάθεση όλων για ενημέρωση, εγγραφή μελών, παραλαβή ενίσχυσης κλπ

         Από το ΔΣ του συλλόγου

Τα Λουτρά στα τέλη του 19ου αιώνα, του Κώστα Δανούση

Στα τέλη του 19ου αιώνα επισκέφθηκε την Ελλάδα –και...

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Λουτριανων Τήνου

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι το απόγευμα της...

Ενημέρωση – Ευχαριστήριο Συλλόγου Φίλων Ιερού Ναού Αγίου Ιωσήφ Λουτρών Τήνου

Συγκινητική και εξαιρετικά αισιόδοξη είναι η ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες...

Ανακοίνωση τέλεσης Θείας Λειτουργίας υπέρ Αναπαύσεως των Αδελφών Ουρσουλινών

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και ώρα 16.30, στο παρεκκλήσιο...