Παρασκευή 5 Ιουλίου
23 C
Tinos

Φεστιβάλ Τήνου – Live στο Θεατράκι της Ξινάρας 3/6

Το Σάββατο 3 Ιουνίου, ο Κορμοράνος υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Τήνου παρουσιάζει τους Sean Nicholas Savage, Johnny Labelle και Adieu Dolorès σε μια μοναδική live εμφάνιση στο μικρό θεατράκι της Ξινάρας, στην Ξινάρα της Τήνου!

SEAN NICHOLAS SAVAGE w/ live group

Ο Καναδός Sean Nicholas Savage, ένας από τους πιο ιδιαίτερους σόλο singer-songwriters της διεθνούς indie pop σκηνής των τελευταίων ετών, επιστρέφει για τρίτο διαδοχικό καλοκαίρι στην Ελλάδα, έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου, ”Shine” (το οποίο ηχογράφησε με τον Mac Demarco στο Λος Άντζελες το 2022), φέτος για πρώτη φορά με live συγκρότημα — τους δύο κημπορντίστες που τον συνοδεύουν και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή περιοδεία του.

Καλλιτέχνης με πολύ προσωπικό στίγμα, μουσικός που διακρίνεται για τη μινιμαλιστικήενορχήστρωση των εμφανίσεών του, performer που μπορεί να προβοκάρει όσο και να συγκινεί, o Sean Nicholas Savage δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Με περισσότερες από δέκα κυκλοφορίες στην Kαναδέζικη Arbutus Records, ένα εντυπωσιακό undergroundθεατρικό μιούζικαλ που διακόπηκε από την πανδημία και έναν πρόσφατο μουσικό μονόλογο, “The Fear”, που παρουσιάστηκε και ως μικρού μήκους ταινία, η πορεία του SeanNicholas Savage είναι γεμάτη τολμηρές στροφές, εκπλήξεις, ενδοσκόπηση και υπερβολή.

JOHNNY LABELLE

Ο Αθηναίος crooner Johnny Labelle παρουσιάζει – για μόλις δεύτερη φορά live!! – το νέο του άλμπουμ, “May Your Dreams Come True” (Inner Ear, 2023), ένα εσωστρεφές ταξίδι που εμβαθύνει στις έννοιες της απομόνωσης, της αβεβαιότητας και του χάσματος ανάμεσα στις προσδοκίες και την πραγματικότητα. Τα κομμάτια, γραμμένα σε μια ταραχώδη περίοδο, αντικατοπτρίζουν το άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον, συναισθήματα που έχουν καταστεί υπερβολικά γνώριμα τα τελευταία χρόνια αλλά που λειτουργούν ταυτόχρονα και ως φάρος ελπίδας — μια υπενθύμιση ότι και στις πιο σκοτεινές εποχές υπάρχει πάντα η ελπίδα για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

ADIEU DOLORÈS

Το ντουέτο Adieu Dolorès, αποτελούμενο από τη Lucile Littot και τον Μάρκο Μαζαράκη-Αινιάν, δημιουργήθηκε το 2022 μετά από μια συνάντηση στο Αιγαίο Πέλαγος.
Τα κείμενα, που γράφτηκαν κάτω από ανοιχτούς ουρανούς μεταξύ Λος Άντζελες, Πόλης του Μεξικού και Αθήνας από τη Lucile Littot, συγκροτούν μια ποιητική συλλογή της οποίας η ηχητική ατμόσφαιρα συντίθεται και παράγεται από τον Μάρκο Μαζαράκη-Αινιάν.

Η Lucile προερχόμενη από τις εικαστικές τέχνες και ο Μάρκος από τη μουσική (Acid Baby Jesus, Theremin Jennings), ως Adieu Dolorès, πειραματικό και συναισθηματικό μπαρόκ ποπ ντουέτο, αποτίουν φόρο τιμής σε μυθικές μορφές του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας, σε ατίθασες ντίβες και απογοητευμένες γενιές. Μια μυθοπλαστική οδύσσεια μέσα από την οποία αναδύεται και η ιδέα μιας ρομαντικοποιημένης αυτοβιογραφίας, γιατί όπως είπε ο Φελίνι: “Όλη η τέχνη είναι αυτοβιογραφική – το μαργαριτάρι είναι η αυτοβιογραφία του στρειδιού”.

___________________________________________

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΞΙΝΑΡΑΣ
ΞΙΝΑΡΑ // ΤΗΝΟΣ
ΩΡΑ 20:30 // ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ

Υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Τήνου
Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Ξινάρας.

Η Εορτή της Παναγίας του Ροδαρίου στον Καθεδρικό Ναό της Ξινάρας

Παραδοσιακά στην Τήνο η γιορτή της Παναγίας του Ροδαρίου ...

Παραδοσιακό Πανηγύρι Αγίου Ιωάννη Κώμης

Σας περιμένουμε στην Κώμη για το παραδοσιακό πανηγύρι του...

Ο Γιώργος Περού live στο Serviam Café [26/8]

Ο Γιώργος Περού είναι τραγουδοποιός και συνθέτης με καταγωγή...

Ευχαριστήριο Πολιτιστικoύ & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Καλλονής – Καρκάδου για το καλοκαιρινό γλέντι

Ένα μεγάλο γλέντι πραγματοποιήθηκε και φέτος στο χωριό μας! Θα...