Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
18.5 C
Tinos

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και της Κάριτας από την Επαρχία Ρέτζο – Καλάμπρια της Ιταλίας στην Τήνο

Σήμερα, με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερείς και μέλη του Συμβουλίου της Κάριτας της Επαρχίας Ρέτζο – Καλάμπρια της Ιταλίας. Την ομάδα συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Νάξου-Τήνου, π. Ιωσήφ, μαζί με μέλη της τοπικής Κάριτας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας της Τήνου και τις πολυτιμότατες κινήσεις της Κάριτας στην Τήνο, οι οποίες επί χρόνια προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. Ειδικότερα, αναφερθήκαμε στον επόμενο κοινό μας στόχο, που αφορά την συνεργασία και ενίσχυση των κοινωνικών δομών του νησιού και τη βελτίωση των υπηρεσιών για την υποστήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι μας ενημέρωσαν για τις δικές τους εθελοντικές δράσεις στην Ιταλία και μοιράστηκαν πολύτιμες γνώσεις που μπορούν να ενισχύσουν το έργο μας σε τοπικό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Δήλωσε οτι: «Είναι τιμή μας να έχουμε στο νησί μια τόσο σημαντική οργάνωση, όπως η Κάριτας, η οποία εδώ χρόνια προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στους συνανθρώπους μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από δράσεις που στηρίζουν τον άνθρωπο και η Κάριτας αποτελεί λαμπρό παράδειγμα. Ο Δήμος Τήνου δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τις υπηρεσίες, ώστε να εξασφαλίσουμε την παροχή ουσιαστικής βοήθειας σε όσους την χρειάζονται.»

Η συνάντηση αυτή επιβεβαιώνει την πολύτιμη συνεργασία μας με την Κάριτας και την προθυμία μας να εργαστούμε από κοινού για το καλό της κοινωνίας μας.

Τήνος: Με ντοκιμαντέρ εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους τα «παιδιά του πολέμου»

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, σε μια μοναδική εκδήλωση...

Επίσημη επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Αντιπροσωπείας Caritas της περιοχής Reggio Calabria (ΦΩΤΟ)

Φέτος συμπληρώνονται 14 χρόνια από την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της...

Ευχαριστήριο Συλλόγου Φίλων ΚΥ Τήνου προς το Σύλλογο Μέσης Τήνου

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας, ευχαριστεί θερμά τον...