Όπως έγινε γνωστό από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στις 23 & 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο σεμινάριο Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) για το α’ εξάμηνο του 2025. Το σεμινάριο θα γίνει σε υβριδική μορφή, με φυσική παρουσία για όσους βρίσκονται στη Σύρο και διαδικτυακά από οποιοδήποτε άλλο νησί.
Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίσουν έγκαιρα θέση στο τμήμα αυτό, θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής έως τις 5 Μαΐου. Τα επόμενα τμήματα θα πραγματοποιηθούν μετά τον Σεπτέμβριο του 2025 και για αυτά η προθεσμία για υποβολή ενδιαφέροντος είναι έως τις 30 Μαΐου.
Το σεμινάριο Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) είναι υποχρεωτικό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Κανονισμός 852/2004 ΕΚ και ΥΑ 14708/17-08-2007) και αφορά επιχειρηματίες και προσωπικό που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν ή εμπορεύονται τρόφιμα/ποτά σε επιχειρήσεις όπως: καταλύματα με πρωινό, εστιατόρια, καφέ μπαρ, κυλικεία, παντοπωλεία, σουπερμάρκετ, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, τυροκομεία, οινοποιεία, ελαιοτριβεία κ.ά.
Το διήμερο σεμινάριο περιλαμβάνει 10 ώρες διδασκαλίας ενώ ακολουθεί τις επόμενες ημέρες η γραπτή αξιολόγηση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής εξέτασης του ΕΦΕΤ (e-exam) για την έκδοση του πιστοποιητικού, το οποίο ισχύει επ’ αόριστον. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρέχει σε κάθε συμμετέχοντα δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό.
Πληροφορίες και υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά εδώ.
Για περισσότερες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλέφωνο 2281082346 (εσωτερικό 5), καθώς και με τα γραφεία των νησιών σε Άνδρο 2282051490, Σαντορίνη 2286025788, Μήλο 2287023970, Μύκονο 2289023937, Νάξο 2285022767, Πάρο 2284023031, Τήνο 2283022404.
