Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο ξενοδοχείο “Athenaeum InterContinental”, σε μια απολαυστική τελετή, που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.
Μπαίνοντας στην τέταρτη δεκαετία του, ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων βρίσκει την ελληνική γαστρονομική σκηνή σε εντυπωσιακή άνθιση, γεγονός που πιστοποιείται από τον αριθμό των 43 βραβευμένων εστιατορίων, οι ιδιοκτήτες και σεφ των οποίων ανέβηκαν τη Δευτέρα 8 Απριλίου στη σκηνή για να παραλάβουν την υψηλότερη ελληνική γαστρονομική διάκριση. Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το “Etrusco” της Κέρκυρας αναδείχθηκε το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, με τον Έκτορα Μποτρίνι, μάλιστα, να καταλαμβάνει και τη δεύτερη θέση με το ομώνυμο αθηναϊκό του εστιατόριο.
Όπως συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, οι σημαντικές τουριστικές περιοχές της χώρας μας είναι εκείνες που έχουν τη μερίδα του λέοντος στα βραβεία (23 συνολικά στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και στη Χαλκιδική), με τη Σαντορίνη, μάλιστα, να φτάνει φέτος τα 9 εστιατόρια με Χρυσό Σκούφο. Επίσης, 17 από τα βραβευμένα εστιατόρια βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.
Με την τιμητική διάκριση Top Notch στα νησιά των Υπόλοιπων Κυκλάδων πλην της Μυκόνου και της Σαντορίνης βραβεύθηκαν οι Κική Πασαρέα (“Galazia Hytra”, Ξεν. “Summer Senses”, Πάρος), Γιώργος Σαμοΐλης (“Cantina”, Σίφνος), Τάκης Σοφόπουλος (“Pathos”, Ίος), Βάσω Πετρίδου, Αλέξανδρος Τσιοτίνης & Σπύρος Τζίλης (“Ches”, Ξεν. “Calilo”, Ίος), Κώστας Μπουραντάς (“Avant Garden”, Σύρος), Μιχάλης Μάρθας & Ευριπίδης Αποστολίδης (“Μαραθιά”, Τήνος) και Χάρης Χάλαϊ (“Ίθακα”, Ίος). Την απονομή έκανε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου.


