Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
26.1 C
Tinos

Χιλιάδες προσκυνητές στον Εσπερινό του Οράματος της Οσίας Πελαγίας (ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες προσκυνητές έχουν κατακλύσει το Ιερό νησί της Τήνου από την Ελλάδα και το εξωτερικό διά να εορτάσουν την 202α επέτειο από του Οράματος της Οσίας Πελαγίας.
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β´, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς των ενοριών της Τήνου αλλά και εξ’ άλλων γειτονικών νήσων και Ιερών Μητροπόλεων προς τούτω αφιχθέντων.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός του Οράματος και πως η Χάρη του Θεού που επεμβαίνει στην ζωή των ανθρώπων δια των ανθρώπων τους οποίους διακρίνει για την αγιότητα της ζωής τους και τους χρησιμοποιεί ως όργανα της χάριτος για να μεταφέρει στον κόσμο μηνύματα και πως το γεγονός του Οράματος και η Εύρεση της Αγίας Εικόνος εν συνεχεία ήταν πράγματι το θέλημα του Θεού για την απελευθέρωση της Ελλάδος.

Εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής καλωσόρισε τους Ιερείς, τους προσκυνητές και για πολλοστή φορά σημείωσε το φιλότιμο στο παγκάρι τον ανθρώπων επανέρχεται εις την κοινωνία μεταμορφούμενο σε έργα αγάπης και ευποιίας.

Μεταξύ των εκκλησιαζομένων ήταν οι Βουλευτές των Κυκλάδων κ. Μονογιού Αικατερίνη και κος Φόρτωμας Φίλιππος, ο Δήμαρχος Τήνου, η Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Επάρχου Τήνου, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, οι χωρικοί και οι θεματικοί Περιφερειάρχες Αιγίας, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, εκπρόσωποι της Αδελφότητος του εν Αθήναις Τηνίων, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων και χιλιάδες ευλαβείς Χριστιανοί, Τήνιοι και προσκυνητές.

Εν τέλη προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’, καλωσόρισε όλους όσους βρίσκονται στο Ιερό νησί της Παναγίας και ευχήθηκε για την υγεία και την ανακούφιση τους από όποια προβλήματα τους ταλαιπωρούν και τους δυσκολεύουν στην ζωή.

Το πρωί θα τηρηθεί η εκκλησιαστική τάξη δια της μεταφοράς της Αγίας Εικόνος με αυτοκινητοπομπή στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου, όπου θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σχολή Γονέων – 5η Συνάντηση

Η θύελλα της τεχνητής νοημοσύνης Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μπήκε σαν...

Περίληψη Διακήρυξης Πλειοδοτικού Διαγωνισμού Μίσθωσης ενός (1) ακινήτου του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς νήσου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΑΝΔΡΟΥ-ΚΕΑΣ –ΜΗΛΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΕΡΑΣ...

Είμαστε μια οικογένεια – Διανομή τροφίμων στην Ιερά Νήσο Τήνο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ανακοινώνεται...

Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους Πόλεως Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...