Παρασκευή 5 Ιουλίου
23 C
Tinos

Από την έκθεση κειμηλίων και εντύπων των «Τηνίων 1985» στην Τήνο

Γράφει ο Νίκος Φώσκολος (Καναλέτος)

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την ανάμνηση των «Τηνίων 1985» παρουσιάστηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 μια ιστορική πλέον έκθεση εντύπων και κειμηλίων στη Στέγη Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Τήνου (Μοσχούλειο Σχολή) κατά την όποια ξενάγησε ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος με το θέμα των «Τηνίων 1985» κ. Σάββας Απέργης, φιλόλογος και πρώην Δήμαρχος Τήνου, επί θητείας του οποίου ξαναζωντάνεψαν τα «Τήνια».

Στην Έκθεση φιλοξενήθηκαν Ολυμπιακά μετάλλια των Στέλιου Μυγιάκη, Πύρρου Δήμα, Άννας Βερούλη και Χαράλαμπου Ταϊγανίδη. Το Ευρωπαϊκό μετάλλιο του Κώστα Κουκουδήμου. Αυτά από δωρεές των αθλητών στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, το όποιο ευγενικά δάνεισε για την εν λόγω Έκθεση.

Σας παραθέτω εδώ φωτογραφίες από την επίσκεψη μου στην Έκθεση με τα ντοκουμέντα που εκτέθηκαν στην αίθουσα της «Μοσχούλας» μαζί με φύλλα του «Δημότη Τήνου» που αναφέρονται στο γεγονός, επί δημαρχίας Σίμου Ορφανού και φανελάκια που τυπώθηκαν για τον σκοπό των Τηνίων, που φυλάσσω στο προσωπικό μου αρχείο.

Τήνος 12 Απριλίου 2024
Νίκος Φώσκολος Καναλέτος

Μια βόλτα στην ομορφιά της φύσης της Τήνου 

Μια βόλτα σε ακροθαλασσιά της Τήνου και απολαύσεις μετά...

Η γιορτή του Βρυσιού και του Αποστόλου Θωμά

Κυριακή του Θωμά, πρώτη Κυριακή μετά το Πάσχα και...

Οι συναντήσεις πόσα μας θυμίζουν

Συναντηθήκαμε και πάλι συμμαθητές από τα παλιά με παρουσία...

Όλη η Λαμπροβδομάδα μια Πασχαλιά 

Αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» που ακούγεται στις εκκλησιές...