Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
26.1 C
Tinos

Απάντηση της Αναστασίας Ψάλτη, στις αναφορές του Δημάρχου Τήνου

Απάντηση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε» και Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Τήνου, στις αναφορές του Δημάρχου Τήνου

Αναστασία Ψάλτη: «Η αλαζονεία και η αδυναμία κάλυψης της έλλειψης οργάνωσης είναι πολύ κακοί σύμβουλοι, κ. Δήμαρχε»

Απάντηση στις αναφορές του Δημάρχου Τήνου δίνει η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε», Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Ψάλτη. Στη δήλωσή της αναφέρει:

«Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος, κ. Δήμαρχε.

Στην ειλικρινή μας διάθεση για ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο μας, όπως το κρίσιμο θέμα της υδροδότησης, απαντήσατε με χυδαιολογία και έπαρση.

Στην αταλάντευτη επιλογή μας να τιμήσουμε την εντολή που λάβαμε από τον τηνιακό λαό για αντιπολίτευση ουσίας, αντιπολίτευση ελέγχου, αλλά και ως επισπεύδουσα αντιπολίτευση για τα μεγάλα έργα, απαντήσατε με ύβρεις και ψέματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Και, προφανώς, δεν θα μας “συνετίσετε”, όπως φαίνεται ότι επιθυμείτε από το ύφος της παρέμβασής σας.

Θετική η αποδοχή σας να ανοίξουν οι πόρτες των γραφείων σας, αλλά ο έλεγχος, διάφανα και κρυστάλλινα, γίνεται, πρωτίστως, στα δημοτικά συμβούλια, σε δημόσια θέα.

Ξέρετε τι άλλο είναι κακός σύμβουλος, κ. Δήμαρχε;

Ο πανικός από την αποκάλυψη της έλλειψης σχεδίου από μέρους σας και η απουσία νόμιμων οδών σε μια σειρά από θέματα, όπως η μεταφορά της λυματολάσπης, η λειτουργία (;) του Βιολογικού, η υπόθεση με τον ΧΑΔΑ στην Καλλονή, κ.ά., που αναδείξαμε οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Γιατί εκεί εργαζόμαστε εμείς. Με πρόταση και δυναμισμό.

Μεταξύ άλλων,

  • με κατηγορήσατε για έλλειψη προτάσεων. Όλη αυτή την περίοδο -και προεκλογικά και μετεκλογικά- έχω καταθέσει σειρά συνεκτικών θέσεων, σχετικών με την επίλυση προβλημάτων και την ανάπτυξη της Τήνου. Πως τις αντιμετωπίζετε; Τις αποκαλείτε, επανειλημμένως, “εκθέσεις ιδεών”. Αποκλείετε με τη στάση σας, επίσης, την όποια συνεργασία με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Με την απαξίωση δεν θα κερδίσετε ούτε τον σεβασμό ούτε την αφωνία μας. Επιλέξτε, λοιπόν, το επίπεδο της συνεργασίας μας.
  • με κατηγορήσατε για κυνήγι της δημοσιότητας. Ως επαγγελματίες επί σειρά ετών, με καταγεγραμμένη κοινωνική και πολιτική παρουσία στον τόπο μας, το λιγότερο που θα επιθυμούσα θα ήταν να γίνω “μαϊντανός”. Μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας. Όλοι γνωρίζουν το έργο που κάνουμε ως ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ στο δημοτικό συμβούλιο. Οι αντιπαραθέσεις μας, που προφανώς απεχθάνεστε, δεν γίνονται μέσω Τύπου και social media -αυτά αποτελούν εργαλεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης-, γίνονται εντός των οργάνων.
  • με κατηγορήσατε για “δηλώσεις – φωτοβολίδες”. Προφανώς ενοχλεί το γεγονός ότι τοποθετούμαστε απέναντι στις πράξεις και τις παραλείψεις σας με στοιχεία. Κάθε διοίκηση θα πρέπει να είναι δεκτική σε αυτού του είδους τη συνθήκη.
  • με κατηγορήσατε, τέλος, ότι βάζω εμπόδια στο έργο σας, εξυπηρετώντας προσωπικούς στόχους. Αλήθεια, προβάλλετε ως δικαιολογία στην απραξία σας τη δική μου πολιτική παρουσία; Καλείστε να το διευκρινίσετε. Υπονοείτε πως εξυπηρετώ συμφέροντα, προσωπικά ή τρίτων; Αν όχι, αν ανασκευάσετε, βάλτε έναν… αστερίσκο στο πρόγραμμά σας, το προεκλογικό, που να λέει ότι “όλα θα γίνουν, αν δεν μιλάνε οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ”.

Ξέρετε τι άλλο είναι κακός σύμβουλος, κ. Δήμαρχε;

Η αδυναμία απάντησης στα κρίσιμα ερωτήματα. Ας δούμε και πάλι μερικά από αυτά.

  • Έχετε διατελέσει Δήμαρχος Τήνου κατά το παρελθόν. Ποιες ήταν οι τότε αποφάσεις και ενέργειές σας, ποιες υποδομές προωθήθηκαν για να δρομολογηθεί και να επιλυθεί το κρίσιμο ζήτημα της υδροδότησης και να μη φτάσουμε στο σήμερα, όπου έξι μήνες μετά την -εκ νέου- ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από μέρους σας τρέχετε τελευταία στιγμή, εν μέσω θέρους, επικαλούμενοι, και πάλι, το “επείγον”; Αυτά είναι τα “ανεπίλυτα” της “ομηρίας”. Θα πείτε και πάλι για τις χορηγίες που λάβατε. Μην το επαναλαμβάνετε αυτό, διότι πρόκειται για πόρους που θα μπορούσαν να έχουν κατευθυνθεί σε άλλες ανάγκες. Επαναλαμβάνω ότι αντιλαμβάνομαι την προσωρινή λύση των αφαλατώσεων με φορητές μονάδες μέχρι την οριστική λύση. Αλλά, επιτέλους παρουσιάστε μας το σχέδιό σας.
  • Ως πρώην Δήμαρχος του (τότε) Δήμου Εξωμβούργου, ποιες μελέτες παραδώσατε και ποιες μεγάλες υποδομές ολοκληρώσατε; Δεν υπάρχουν υποδομές για την επίλυση κανενός μεγάλου θέματος.
  • Πόσο μακριά θα πάνε οι αναθέσεις; Γιατί δεν προχωράτε μέσω προκηρύξεων, μέσω διαγωνισμών; Για πόσο θα προχωράτε με πρόσχημα το “επείγον”;
  • Για τη ΔΕΠΑΝ Α.Ε., για τα χρήματα που καταβάλλουμε ετησίως, για τα ζητήματα αυτής της συνεργασίας, που τονίζονται σε άλλους Δήμους, μπορούμε να συζητήσουμε αναλυτικά σε ένα από τα επόμενα συμβούλια. Αλλά, αλήθεια: Ποιος από τη Δημοτική Αρχή έχει ελέγξει την επάρκεια του προσωπικού της ΔΕΠΑΝ και για ποιον λόγο απορρίπτεται η συμμετοχή άλλων φορέων, όπως της ΕΕΤΑΑ;

Τελικά, κ. Δήμαρχε, η αλαζονεία και η αδυναμία κάλυψης της απραξίας σας είναι πολύ κακοί σύμβουλοι».

Με την παράκληση
να δημοσιευθεί ή να αναμεταδοθεί.

Παρέμβαση Αναστασίας Ψάλτης για τη μεταφορά της λυματολάσπης του Βιολογικού

Παρέμβαση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε»...

Δήλωση Αναστασιας Ψάλτη για τα διαθέσιμα εργαλεία και προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και δημοτικών κτιρίων

Δήλωση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε»...