Σάββατο 27 Ιουλίου
28.8 C
Tinos

Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε. Τήνου: “Εσφαλμένη” αύξηση των δημοτικών τελών

Προς Δήμο Τήνου,

Μετά από πληθώρα καταγγελιών, διαπιστώθηκε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τήνου επέβαλε ετήσιο τέλος τουριστικής προβολής 0,45 € ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας, όπως αυτή εμφανίζεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, σε όλα τα καταστήματα και επαγγελματικές στέγες (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταστήματα, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα κ.α.)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου τονίζει: ΄΄Σχετικά με την αύξηση των δημοτικών τελών οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογός μας όχι μόνο διαφωνεί κάθετα αλλά αντιλαμβάνεται αυτή την κίνηση – την δεδομένη στιγμή που οι επιχειρήσεις πραγματικά δυσκολεύονται μετά τα 2 χρόνια της πανδημίας – μόνο ως εσφαλμένη. Τόσο τα μέλη μας όσο και σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Τήνου αντιδρούν έντονα και δείχνουν ιδιαίτερα αναστατωμένοι με κάθε επικείμενη αύξηση από όπου και αν αυτή προκύπτει.

Σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τήνου “Η επιβολή του τέλους αυτού σκοπό θα έχει την ανάπτυξη του νησιού και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του κατ’ επέκταση”.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Επιχειρηματιών μας αναρωτιέται:

1. Ποιο είναι το διαφημιστικό πλάνο της Οικονομικής Επιτροπής (Έσοδα/Έξοδα-Στόχοι);
2. Που θα ωφελήσει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού μας;

Παράλληλα αναμένουμε να μας υποδείξετε το νομικό πλαίσιο για την αύξηση των τετραγωνικών των επιχειρήσεων μας στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. του
Σύλλογου Επιχειρηματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Μάρκος Κουκοβίνης                                             Μάριος Ψάλτης