Τετάρτη 29 Μαΐου
19.8 C
Tinos

Γιάννης Σιώτος – Δήμαρχος Τήνου:« …Δεν ήρθα στο Δήμο για να μπω μέσα…»

Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες ενός δημοτικού συμβουλίου που αποτελεί όνειδος για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του. Ενός δημοτικού συμβουλίου που θα διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή στις σχολές πολιτικών επιστημών.

Ακροβατώντας στα όρια της νομιμότητας, μιας και ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει τις συνεδριάσεις τις απογευματινές ώρες των καθημερινών εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, οι συνεδριάσεις του Δήμου μας πραγματοποιούνται μόνο πρωινές ώρες με αποκορύφωμα την τελευταία συνεδρίαση που έγινε στις 09:30 το πρωί!!!! έπειτα από τρείς ημέρες αργίας και τις υπηρεσίες του Δήμου κλειστές. Οι λόγοι ευνόητοι ,« μην τους πάρουν χαμπάρι»

Σε μία συνεδρίαση που προκλήθηκε από την δημοτική μας παράταξη για τόσο σημαντικά και φλέγοντα ζητήματα , που κάτω από άλλες περιστάσεις θα έπρεπε η δημοτική αρχή να τα φέρει η ίδια προς συζήτηση, έπραξε το ακριβώς αντίθετο αποσύροντας τα από τη συζήτηση με το αιτιολογικό ότι δεν είχε λάβει τις εισηγήσεις μας. Και το επιχείρημα αυτό ίσως να έστεκε αν ήταν ειλικρινές. Αυτό βέβαια θα συνέβαινε αν ήταν άλλα τα πρόσωπα….. και αν βέβαια δεν μας κορόιδευαν μπροστά στα μάτια μας, στέλνοντας τους φακέλους που ζητήσαμε (για τα συγκεκριμένα θέματα αργά το βράδυ λίγες μόλις ώρες πριν την συζήτηση και μάλιστα όχι στο σύνολο τους. Ας όψεται όμως

καταθέσαμε καινούργιο αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να φανεί η αλήθεια. Κύριοι αντιμετωπίστε μας επιτέλους στο πεδίο και όχι αποκλείοντας μας με μικροπολιτικά λαϊκίστικα τερτίπια. Απλώς παρατείνετε την αγωνία σας.

Όσον αφορά τα επιμέρους θέματα που συζητήθηκαν, ευτυχώς για τον τηνιακό λαό η μειοψηφία στο σύνολο της καθώς και οι ανεξάρτητοι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι στάθηκαν στο ύψος της περιστάσεως και καταψήφισαν την παράταση μίσθωσης ακινήτου στη θέση Κοσίνι, έχοντας πλήρη επίγνωση της καταστάσεως που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή εκείνη με ευθύνη αποκλειστικά και μόνο της παρούσας δημοτικής Αρχής.

Ένας χώρος περιβαλλοντολογικά αδειοδοτημένος με

προτροπή και απόφαση της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης

Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που εμείς ως δημοτική Αρχή υλοποιήσαμε, καθίσταται πλέον ένας νέος ΧΑΔΑ όπου τα απορρίμματα αποτίθενται ανεξέλεγκτα χωρίς ίχνος δεματοποίησης μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον του νησιού στο σύνολο του, μπαζώνοντας ακόμα και το παρακείμενο ρέμα . Μιλάμε για την απόλυτη οικολογική καταστροφή.

Εμείς λοιπόν κύριοι δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια και αρνούμαστε να υποκύψουμε στους εκβιασμούς και στα τερτίπια του Δημάρχου γιατί όπως πολύ καλά καταλαβαίνει ο τηνιακός λαός υπάρχει μια σοβαρή διαφορά φιλοσοφίας και τρόπου σκέψης μεταξύ των παρατάξεων του δημοτικού μας συμβουλίου. Για εμάς πάνω από όλους και από όλα είναι ο τόπος μας και η βιώσιμη και λειτουργική ανάπτυξη του.

Δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς για εμάς δεν ήμαστε όλοι ίδιοι και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα όταν σε θέμα καθορισμού προϋπολογισμού έτους 2022 δεκτικών έκδοσης ενταλμάτων προπληρωμής, η δημοτική αρχή αρνήθηκε πεισματικά την συμπλήρωση του εν λόγω θέματος ως πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κυρίου Κροντηρά για την έναρξη των διαδικασιών χορήγησης της πάγιας προκαταβολής προς τις τοπικές κοινότητες του νησιού όπως προβλέπει ρητά η νομοθεσία. Μια υποχρέωση του Δήμου προς τις τοπικές κοινότητες που δεν έχει υλοποιηθεί με ευθύνη του Δημάρχου τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμος της Τήνου επιλέγει συνειδητά να αποκλείσει τις τοπικές

κοινότητες, την ενδοχώρα του νησιού μας από την δημοτική

χρηματοδότηση και ενίσχυση, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα και από την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Τήνου για το έτος 2023. Κανένα έργο στην Ενδοχώρα του νησιού μας με στόχο την υδροκέφαλη ανάπτυξη του τόπου .

Έργα μόνο στην πόλη της Τήνου και αυτά λιγοστά και φτωχά.Αυτό είναι το όραμα που έχετε για την Τήνο μας κύριοι της δημοτικής αρχής;

Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι ο απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής θα λάβει χώρα σε αίθουσα χωρητικότητας μικρότερης των 35 ατόμων. (λίγοι και καλοί). Κλείνοντας, το επιστέγασμα όλων όσων ανέφερε ( ή του ξέφυγαν) στο δημοτικό Συμβούλιο ο κύριος Δήμαρχος Τήνου είναι η φράση « Έχω μόνο τον Δήμο, είμαι σε αναστολή του νομικού λειτουργήματος μου…

δεν ήρθα στο Δήμο για να μπω μέσα», λόγια τα οποία ειπώθηκαν όταν προεκλήθη από τον επικεφαλής της παράταξης μας για το ύψος της ετήσιας αποζημιώσεως των οδοιπορικών του Δημάρχου τα οποία όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ανέρχονται σε ποσό άνω των 7.000 ευρώ.

Για τη Δημοτική Παράταξη

Ενωμένοι Για το Νησί μας

Παναγιώτης Κροντηράς

Υ.Γ. επισυνάπτεται χαρακτηριστικό απόσπασμα από την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς επίρρωση των παραπάνω λεγομένων μας.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τήνου (10/2024) – Θέματα

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν....

Live η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου

Δείτε ζωντανά την 9/2024 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου στις...